Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ανάλυση και σχόλια για το επεισοδιο 3.13 "Bringing Out The Dead"


Στο δεκατο τριτο επεισοδιο της 3ης season ειδαμε.....

Επιτέλους μάθαμε ποιος ήταν μέσα στο τέταρτο φέρετρο χαρη στις αγωνιώδεις προσπάθειες της Bonnie και της μητέρας της που έπιασαν τόπο.Η μητέρα του Klaus ήταν πραγματικά μία ευχάριστη αποκάλυψη και έκπληξη για τους περισσότερους fans της σειράς. Η Caroline αποδείχτηκε το τραγικότερο πρόσωπο της βραδιάς.

Ο πατέρας της ξέρουμε ότι ανέκαθεν μισούσε τα βαμπίρ και ενώ έγινε και ο ίδιος βρυκόλακας δεν επέτρεψε στον εαυτό του να δοκιμάσει ανθρώπινο αίμα με αποτέλεσμα να τον αναμενόμενο θάνατό του. Οι τελευταίες στιγμές ανάμεσα τους ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, γεμάτες από ανάμεικτα συναισθήματα: Θλίψης και Οργής. 

Ο Elijah κράτησε την υπόσχεσή του προς τον Damon και τον βοήθησε για άλλη μια φορά να σώσει την ζωή του αδερφού του. Όμως στο τέλος, με την εμφάνιση της μητέρας τους, φάνηκε πως οι δεσμοί της οικογένειας έχουν περισσότερη αξία για αυτόν. Τώρα όλοι ανησυχούμε για την Ελένα η οποία κινδυνεύει από  την οικογένεια των Originals. 

Φαίνεται ότι μέλη των ιδρυτικών οικογενειών αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο και οι υποψίες στρέφονται στην Dr Fell. Είναι ένα νέο μυστήριο που οι σεναριογράφοι θέλουν να βγάλουν στην επιφάνεια. Επίσης κάποιοι λένε ότι μπορεί να είναι ύποπτος και ο Tyler επειδή αναγκάστηκε με την βία να σπάσει τον δεσμό της υποταγής που είχε στον Klaus. Η Caroline ήδη τον υποψιάζεται.

Μεγάλη ανησυχία έφερε και η επίθεση που έγινε στον αγαπημένο μας Alaric. Ποιος άραγε να ήταν αυτός που το έκανε; Και γιατί; Μήπως κρύβεται πίσω από αυτό πάλι η Dr Fell ή κάποιο από τα μέλη των Originals; Πάντως η σκηνή αυτή ήταν από τις καλύτερες και τις πιο τραγικες συνάμα. Ο Μάτ βρισκόταν εκεί για να συμπαρασταθεί για άλλη μια φορά στην Ελένα που παραλίγο να χάσει και το τελευταίο αγαπημένο πρόσωπο που της είχε απομείνει και το χειρότερο: Θα έριχνε το φταίξιμο στον εαυτό της. 

Η Caroline επιτέλους άκουσε τα λόγια αγάπης και αποδοχής που τόσο πολύ ήθελε να της  πει ο πατέρας της κάνοντας έτσι τον θάνατό του ακόμα πιο τραγικό. Σίγουρα οι πληγές της δεν θα κλείσουν σύντομα και ίσως αναζητήσει παρηγοριά στην αγκαλιά του Klaus....

Ο Klaus από την άλλη τα βρήκε ιδιαίτερα σκούρα! Όλη η οικογένεια πλέον έχει επιστρέψει και ο καθένας από αυτούς έχει και από έναν λόγο για να τον σκοτώσει. Πόσο μάλλον η μητέρα του η οποία όμως έχοντας ακόμα το μητρικό ένστικτο μέσα της του χάρισε την ζωή, λειτούργησε με άλλα λόγια σαν να ήταν θνητή-με ανθρώπινα συναισθήματα. Άραγε τα άλλα αδέρφια θα είναι τόσο γεναιόδωρα μαζί του; 

Ο Damon και ο Stefan έμειναν μακριά από την Ελένα για λίγο και η πλοκή επικεντρώθηκε γύρω από τον αδερφικό τους δεσμό και μας έδειξε πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πραγματα μεταξύ τους σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Το μόνο που έμεινε αναλοίωτο είναι η αγάπη τους για την ίδια γυναίκα. Ο Damon έγινε πια εκείνος στον οποίο όλοι στρέφονται όταν χρειάζονται βοήθεια (Ελένα και Bonnie) ενώ ο Stefan έγινε αυτό που τόσο καιρό προσπαθούσε να αποφύγει. Αυτό που συνεχώς υποστήριζε  ''πως ήταν πραγματικά''.

Κάπου βαθιά μέσα του έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πόσο πολύ έχει χαθεί και πόσα ακόμα έχει να χάσει εάν συνεχίσει έτσι και δεν αλλάξει εγκαίρως. Το βλέπουμε από τις εκφράσεις του προσώπου του και από τον τρόπο που φέρεται γενικά.

Σίγουρα τον πείραξε που η Ελένα τον κατηγόρησε για την επίθεση στον ιατροδικαστή: Εκείνον...Όχι τον αδερφό του. Και όταν χρειάστηκε βοήθεια εκείνη κάλεσε τον Damon και όχι αυτόν. Θα ήταν εύκολο να τον κατηγορήσουμε για οτιδήποτε. Πρέπει όλοι όμως να έχουμε στο μυαλό μας ότι η αλλαγή στην συμπεριφορά του δεν έγινε επειδή το θέλησε αλλά επειδή θυσιαστηκε για να σώσει αυτούς που αγαπούσε περισσότερο...

Επίσης μήπως η μικρή ιστορία για την Τάτια που είπε ο Elijah και ο Klaus στα δύο αδέρφια μας προετοιμάζει για το τι πρόκειται να γίνει στην πορεία ; Πιστεύετε ότι θα αποξενωθούν λόγω της αγάπης τους για την Ελένα; Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως η Ελένα είναι το ίδιο μπερδεμένη όπως ήταν και η Τάτια. 

Η μητέρα του Klaus φαινόταν πολύ ήρεμη, έτοιμη να ξεκινήσει κάποιο σχέδιο... H αγάπη της για τον γιο της είναι άραγε η μόνη εξήγηση που αποφάσισε να τον κρατήσει ζωντανό ή μήπως έχει κάτι άλλο στο νού της; 

Πώς γίνεται η Dr Fell να γνωρίζει τόσα πολλά για τους βρικόλακες στο Mystic Falls; Σίγουρα έχει σκοπό να αφανίσει όχι μόνο αυτούς αλλά και όσους σχετίζονται με αυτούς. 


*Επίσης όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να αποστέλλετε δικά σας review για το επεισοδιο 3.02 "The Hybrid"  στο VampireDiariesGR@hotmail.gr (η οπου αλλου σας ειναι ευκολο) για να τα δημοσιεύσουμε.

8 σχόλια:

  1. * Απόλαυσα το χθεσινό επεισόδιο πάρα πολύ, και online, αλλά σήμερα με τους όπως πάντα υπέροχους υπότιτλους της GC Vamp Team! Είχα καιρό να δω ένα όμορφο επεισόδιο σαν αυτό!
    * Δεν ξέρω τι συνέβη και το CW δεν έβαλε το γνωστό logo του επάνω στη σειρά, όπως και τις χαζές διαφημίσεις του! Ήταν σαν dvdrip! Εύγε!
    * Σούπερ το τραπέζωμα που ετοίμασε ο Klaus! Καταπληκτικές ατάκες ο ένας ενάντια στον άλλο, και στα δύο ζεύγη οικογενειών!
    * Μάθαμε την ιστορία της αρχικής Petrova, Tatia, και αναμένουμε να δούμε αν θα την εμφανίσουν στη σειρά! Και αυτή όπως και η Kathrine είχαν παιδιά που ποτέ δεν μάθαμε τι απέγιναν και αν είχαν κάποια δύναμη!
    * Η Esther ξύπνησε με ήρεμα ένστικτα, αλλά δεν ξέρουμε τι θα επακολουθήσει! Ελπίζω να αγριέψουν τα πράγματα!

    * Δεν συμπάθησα ούτε τον πατέρα της Caroline που την παράτησε, ούτε την μητέρα της Bonnie που επίσης την παράτησε. Πρέπει να παραδεχτώ όμως ότι ο κύριος Forbes είχε έναν αξιοπρεπή και συγκινητικό θάνατο. Τον ξεφορτωθήκαμε με πολύ ωραίο - σεναριακά - τρόπο.
    * Τα βλέμματα ανάμεσα σε Damon - Stefan, σούπερ! Μου αρέσει που έχουν αποκαλυφθεί όλα και συζητιούνται πια ανοιχτά. Θα έχει ζουμί η υπόθεση!
    * Αδίστακτη πια έχει γίνει η Elena! Χωρίς δεύτερη σκέψη, κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Ric! Δε μας τα λέει καλά...
    * Η αγωνία για το ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις θα συνεχιστεί και στο επόμενο επεισόδιο! Μήπως είναι η φίλη μας η Kathrine που έχει να σκάσει μύτη καιρό?
    * Ας μου απαντήσει κάποιος αν βλέπει πράσινο φως για τέταρτη Season στη σειρά, επειδή μέχρι τώρα ο τέταρτος κύκλος δεν τσουλάει... μένουν ακόμα 9 επεισόδια βέβαια, οπότε ελπίζουμε για τα καλύτερα! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηταν ενα καλο επεισοδιο ειχε δραση...καλα εε η σκηνη που μπαινουν ολοι οι originals και του επιτηθεντε ειναι φανταστικη την λατρεψα οπως και η σκηνη που μπαινει η μανα του και του λεει look at me αν και μετα μου τα χαλασε...ο στεφαν και ο ντεημον περνανε σχεδον το ιδιο που ειχαν περασει 1964 και σε αυτο το επεισοδιο φαινετε παρα πολυ ειναι ερωτευμενοι με την ιδια κοπελα η οποια δεν θελει να παραδεχτει οτι ειναι ερωτευμενη και με τους δυο αν και οσο περναει ο καιρος φαινετε να εξοικιωνετε με τα συναισθηματα της...ο θανατος του πατερα της καρολαιν ηταν αρκετα δραματικος και "ωραιος" τρομαξα παρα πολυ οτι θα πεθανει ο αλαρικ πραγματικα ειναι η μονη οικογενεια της ελενα και δεν ηθελα με τιποτα να πεθανει!να πω την αληθεια μου ευχομαι η ελενα να καταληξει με τον ντεημον γιατι πισετευω οτι αυτος αξιζει επιτελους να βρει καποια να τον αγαπαει αρκετα και οσο για τον στεφαν θα μου αρεσε να καταληξει με την εγωιστρια καθριν και να την αλλαξει αν και πολυ φοβαμαι οτι ο στεφαν θα καταληξει με την ελενα και εγω θα μεινω με το ονειρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to epeisodio mou arese para polu htan ekseretiko
    (meta apo 2-3 metria) ...apo ta kalhtera pou exoume dei mexri twra sthn seira

    to thema me thn mana tou klaus sto feretro htan wraia anatroph (olloi kserame oti thn eixe skwtosei o klaus...pws einai twra zwntanh? tha mou peite einai kai megalh magissa)
    apo oti fenete h original mana tha enosei kai palh thn oikogenia...kai den kserw pws tha mporesoun na ta bgaloun pera ta 2 aderfia konta se ollous
    aaaa re TERASTIE klaus ti kaneis palh (kai elijah kai rebeka apo edw kai pera)

    mathame kai gia thn Tatia...mipws auth einai akoma zwntanh kai thn doume twra xaris thn epistrofh ths Esther

    uparxoun kai oi duo dolofonies, poios ths kanei? ante csi miami giname mou fenete...elpizw edw na exoume thn anatroph kai na mhn einai to polu profanes h giatros

    wraios kai o thanatos tou patera ths caroline (teliosan omorfa auton ton xaraktira)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.tumblr.com/tagged/charlotte-petrova?before=1325888651
    sas parousiazw thn charlotte(tatia) petrova!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προφανώς η αφίσα είναι fanmade, αλλά είναι πολύ καλή! λέτε να ζει ακόμα η αρχική Petrova ή να μας τη δείξουν μόνο με flash backs? ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to epeisodio itan fadastiko !apisteyti prosklisi se deipno!foveres atakes kai opws panta o deimon ksexwrize me to ifos tou!o elaitza se kapoia stigmi me anisixise oti pige me to meros tous klaous alla kai pali kerdise tin simpathia mou sikwnontas tous ipoloipous originals!!!iperoxi stigmi pou ta dio dio aderfia eksomologountai oti agapoun tin elena kai oi 2!!!as sovareytei o stefan omws kai as gyrisei pisw se aytiii giati mas exei spasei ligo ta neyra me tin simerifora tou!!!oson gia tin mitera me ekseplikse!!!den to perimena na ferthei etsiii!!!as elpisoume na alaksei gnwmi kai na doume kai kana makelio metaksi ton originals!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το επεισοδιο ηταν το καλυτερο της 3ης σεζον (ξεπερασε κ το 3ο που οι περισσοτεροι το ειχαμε τοπ,κατ'εμε)...
    Ο Ντειμον γι'αλλη μια φορα ξεχωρισε με τις ατακες του!!!Οπως κ το οτι ναι μεν εσωσε τον Στεφ αλλα το εκανε κ για την Ελενα (διχως εγωισμο...)!
    Ο Στεφ εκει που μου ηταν απαρατηρητος κ καπου σ'αυτη τη σεζον ανεβηκε λιγο στα ματια μου,τωρα απλα μου σπαει τα νευρα μ'αυτο του το στυλακι...
    Ο θανατος του πατερα της Καρολαιν ηταν συγκινητικος θα ελεγα κ δυναμικος μιας κ διαλεξε την ''ανθρωπινη'' καθαρα επιλογη του.
    Η Ελενα πολυ δυναμικα την ειδε τη δουλεια κ ξαφνικα δε μασαει πουθενα (κ δε μπορω να πω οτι αυτο με τρελαινει,αν κ καλυτερα ετσι απ'οτι πριν...).Μα πως τον εφαγε ετσι τον Ρικ?
    Οι ξαφνικοι θανατοι των ιδρυτων μας εκαναν 1α να υποψιαστουμε την Μερεντιθ,αλλα τελικα δεν πιστευω πως ειναι εκεινη (καποιο μυστικο το εχει,αλλα δεν την εχω κ για φονισσα).Το αλλο πρωφανες με τα αποτυπωματα κι ολας της Ελενα ειναι διαφορα που λεγονται για την Κατ,αλλα μεσα σ'αυτο το μυστηριο δε θα ειχαμε την απαντηση απο τοσο νωρις (ναι μεν ειναι χαμενη εδω κ καιρο αλλα ποιος ο λογος ΤΩΡΑ να θελει να επιτεθει στους ιδρυτες ενω ο Κλαους παραμονευει?),οποτε εχω αρχισει να σκεφτομαι την Τατια!Κατι που σαν ιδεα θα μου αρεσε παρα πολυ,αλλα μιας κι η Νινα θα ειναι σε 3ο ρολο δε θα ηθελα να την εχουμε (αν την εχουμε) πανω απο 2 επεισοδια!!
    Κ ναι αφησα την επανενωση της Οριτζιναλ οικογενειας για το τελος...Ολα τ'αδερφακια μαζι εναντια στον Κλαους (φοβερη σκηνη),μα η σκηνη που εκανε το επεισοδιο τοσο ξεχωριστο για'μενα ηταν η μανα (πως ζει?Μαγισσα δεν πεθανε η' ηταν κ βαμπιρ?Πως κατεληξε στο φερετρο?)!Κ με αποκορυφωμα που λεει στον αγαπητο ''Κοιτα με...Ξερεις γιατι ειμαι εδω?...Νικλαους εισαι ο γιος μου κι ειμαι εδω για να σε συγχωρεσω'',μιλαμε πολυ ανατριχιαστικη αυτη η σκηνη κι αναμενω για τις εξελιξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. dn nomizw oti einai fanmade....fainetai gia alithinh!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...