Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ανάλυση και σχόλια για το επεισοδιο 3.14 "Dangerous Liaisons"

510480538

Στο δεκατο τεταρτο επεισοδιο της 3ης season ειδαμε.....


Ένα από τα καλύτερα επεισόδεια του Vampire Diaries. Όλοι οι χαρακτήρες άρχισαν σιγά σιγά να ξεδιπλώνουν τα πραγματικά τους πρόσωπα σε έναν χορό που τα είχε όλα: χλιδή, στυλάτα και φανταχτερά κοστούμια / φορέματα, περίοπτους καλεσμένους, ιντριγκες, μίση, πάθη και άφθονη Bloody σαμπανια επίσης. Όπως ακριβώς αρμόζει σε μια Original Vampire Family. 

Recap:

Η Rebekah θυμωμένη όρμησε στην Ελένα για να την εκδικηθεί που την μαχαίρωσε αλλά δεν κατάφερε να την σκοτώσει γιατί την έσωσε εγκαίρως ο Elijah. Έπειτα προσπάθησε να σκοτώσει και τον Μάτ αλλά φάνηκε ότι τον συμπάθησε και του χάρισε την ζωή. Στην συνέχεια του επιτέθηκε ο Κol με αποτέλεσμα να τα βάλει με τον Damon και να εκτιναχθεί αυτόματα από το παράθυρο ! Τι νόημα θα είχε άλλωστε ένα ''πάρτυ'' original βρικολάκων χωρίς τον σαματά και χωρίς αυτές τις ωραίες βιαιό-Damon-Σκηνές;

Η Ελένα επιτέλους συνάντησε την μάγισσα Εσθέρ και έμαθε ότι οι προθέσεις της δεν ήταν τόσο καλές- όχι για τους αδερφούς Salvatore- αλλά για τα ίδια της τα παιδιά. Ζήτησε το αίμα της για να τους δέσει όλους με ένα θανατηφόρο ξόρκι, όπως και έκανε. Κάτι άρχισε να δημιουργείται μεταξύ Ελένας και Elijah. Όμως εκείνη δεν φάνηκε να εκτίμησε ιδιαίτερα τις καλές του προθέσεις και έτσι δεν του είπε την αλήθεια για το τι ετοίμαζε η μητέρα του γι αυτόν και τα άλλα μέλη της οικογένειας του. Άρχισε ήδη να αισθάνεται τύψεις και το εξομολογήθηκε στον Στέφαν o οποίος χάρηκε γιατί θα ξεφορτωνόταν τον Klaus επιτέλους.

Ο Στέφαν έμεινε όπως τον έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Ψυχρός προς την Ελένα αλλά και ζηλιάρης προς τον Damon. Ίσως αλλάξει γνώμη στην πορεία. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η τελευταία τους συζήτηση. Για κάποιο λόγο νιώθει πληγωμένος και δεν θέλει να της ανοιχτεί.

Ο Damon παρέμεινε ο κλασικός Damon. Μετά την εξομολόγηση της Ελένας ότι ίσως η υπερβολική του αγάπη γι αυτήν είναι πρόβλημα, έδιωξε την θλίψη του στην αγκαλιά της Rebekah- αυτό κι αν δεν το περιμέναμε! 

Γενικά ζήσαμε πολλά Katherine moments χτες βράδυ: ένα από αυτά ήταν όταν η Ελένα λειτούργησε με πονηρία ζητώντας από τον Στέφαν να χτυπήσει τον Damon για να συναντήσει την Εσθέρ. Και το δεύτερο ήταν η εντυπωσιακή είσοδο που έκανε στον χορό όπου τα δύο αδέρφια μαζί , την έπιασαν από το χέρι για να την συνοδεύσουν (και να την προστατεύσουν). 

Ο Klaus αποκάλυψε τα αισθήματά του προς την Caroline που τον αγνοούσε διαρκώς. Είδαμε την ευαίσθητη / καλλιτεχνική πλευρά του και πολύ χαρήκαμε γι αυτό...  Μία άλλη πτυχή του Mr Bad Guy που έκανε αίσθηση. Μετά από πολλές προσπάθειες και ένα τελευταίο ρομαντικό δώρο κατάφερε να συγκινήσει και την Caroline. Έτσι εμείς οδηγούμαστε στο προφανές συμπέρασμα ότι ο Tyler θα μείνει εξαφανισμένος για πολύ καιρό ακόμα! Η σχέση της χρονιάς τώρα αρχίζει και θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

Έντονες στιγμές ανάμεσα σε Damon-Elena-Stefan, η Rebekah άρχισε να γίνεται πιο συναισθηματική και ο Elijah διατήρησε την αγάπη των θαυμαστών της σειράς . Από ότι φαίνεται -εάν το ξόρκι πετύχει- θα τον χάσουμε σύντομα. Λυπηρό.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα στα επόμενα επεισόδεια, μόλις η Ελένα μάθει τα κατορθώματα του Damon..... Θα είναι άραγε εκεί ο Στέφαν για να την παρηγορήσει; Και αν το ξόρκι δεν πετύχει πώς θα αντιδράσει ο Elijah απέναντι στην Ελένα; Θα είναι τόσο φιλικός όσο ήταν εως τώρα; Ανυπομονούμε για την συνέχεια!!!


So Raise up your Glasses , Let's Drink To that ! The Party Has Just Begun!


13 σχόλια:

  1. το επεισοδιο ηταν φανταστικοοο!μου αρεσε παρα πολυ...ειχε παντου δραση...δεν νμζ οτι θα πεθανουν τελικα οι originals γιατι θα το πει η ελενα στον ελαιτζα, ο οποιος ειναι πολυ καλος και συμπεριφερθηκε πολυ ωραια!μου αρεσε πολυ που στην σκηνη στεφαν-ελενα ο στεφαν την απερριψε αυτο θα την αποθησει και θα μπερδευτει ακομα πιο πολυ...επισης στον ντεημον μιλησε πολυ ασχημα της ειπε οτι την αγαπαει και οτι νοιαζεται και αυτη του ειπε οτι αυτο ειναι το προβλημα μεγαλη βλακεια αλλα τωρα που ο ντεημον το εκανε με την ρεμπεκα ειμαι σιγουρη οτι θα σκασει απο την ζηλια της και θα το δειξει κιολας!επισης μου αρεσε που ο ντεημον ξαναεκανε μια απερισκεψια μετα απο τοσο καιρο ηταν ωραιο που ειχε λιγο απο τον παλιο ντεημον!καλα καρολαην-κλαους φανταστικες σκηνες!μπορει ο κλαους να ειναι ο κακος αλλα απο τοτε που ειναι τοσο τρυφερος με την καρολαην εχω αρχισει να τον συμπαθω δειχνει ενα αλλο προσωπο που εμεις δεν ειχαμε δει καθολου και πιστευω οτι αυτη η συμπεριφορα υποσχεται πολλα για την σχεση του με την καρολαην...τελειο επεισοδιο...<3 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό επεισόδιο αλλά μας άφησε ακόμα αναπάντητο το ερώτημα για το ποιος κρύβεται πίσω από τους φόνους. Ο Ελάιζα είναι ο πιο έντιμος χαρακτήρας της σειράς και πιστεύω ότι θα συμφωνούσε με το σχέδιο της μητέρας του, οπότε μου δημιουργείται η αίσθηση ότι η original μάγισσα έκρυψε ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδίου της από την Έλενα, υποψιάζομαι ότι για να πεθάνουν τα αδέλφια (originals) θα χρειαστεί μάλλον να πεθάνει η Έλενα σε κάποιου είδους τελετουργικό. Ο Κλάους έδειξε το ενδιαφέρον του για την Κάρολαιν και έφαγε προς το παρών (πιστεύω οτι θα την τουμπάρει τελικά ) χυλόπιτα. Ο Ντέιμον κάνει σπασμωδικές κινήσεις γεγονός που δε θα του βγει σε καλό. Δεν είδαμε καθόλου την Μπόνι και την μητέρα της σε αυτό το επεισόδιο αν και περίμενα να είναι στον χορό. Τον Κολ δεν τον παω μια όμως, όχι επειδή επιτέθηκε στον Ματ αλλά επειδη για "βαλσαμωμένος" το παίζει πολύ ιστορία και τέλος ο Στέφαν όσο και να το παίζει οτι δε νοιάζεται στο τσακ ήταν να την φιλήσει την Έλενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Htan fovero yperoxo kai tautoxrona kai anxothko to neo episodeio....na pw thn alh8eia egw perimena na ginei kati meta3u daimon kai rebeca apo tote pou thn (gnwrise)kai epitelous egine sto 14 episodeio...ante na doume ti 8a ginei sta epomena episodeia...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Teleio epeisodio an kai stenaxwrithika p uparxei periptwsh na pethanei o Elaijah.. Mporei o Klaus na edeikse mia allh pleura t eautou tou alla dn nomizw oti tha einai eukolo na dethei me tn Caroline meta apo ta osa exei kanei se olous.. Oso gia tn Damon m tn dinei p apo tn mia leei oti agapaei tn Elena k apo tn allh paei me opoia vrethei mprosta tou enw o Stefan p deixnei na mn endiaferetai katholou dn tn exoume dei na exei paei me kapoia.. Epitelous as ta ksanavroun!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kalo to epeisodio...,eixe kai kales eixe kai asximes stigmes..opos p.x. se auto to xoro eidame 1.000.000 nea zeugaria na ksepetagonte ELEOS

    mono emena me parakseneuei h stash ths esther? den nomizw o skopos ths na einai autos pou leei...ante na doume.

    telika auto to aima ths elena einai gia olles ths xrisis (san to aleuri) xaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκπληκτικό επεισόδιο!
    * Χωρίς την παραμικρή ένδειξη δράσης ή εξέλιξης κατάφεραν να μας καθηλώσουν πράγμα που δείχνει πως αν θέλουν φτιάχνουν υπέροχα επεισόδια...
    * Λάτρεψα Elijah που είναι ο μόνος χαρακτήρας που δεν απογοήτευσε so far στη σειρά! Πίστευα πως η Elena θα του έριχνε το ποτήρι τη στιγμή της πρόποσης, αλλά μόνο το βλέμμα της έδειξε πόσο τον συμπαθεί!
    * Ο υπέρτατος μας έδειξε μία πτυχή του εαυτού του που δεν την είχαμε δει, και πραγματικά μας παραξένεψε! Ποντάρω σε απογοήτευση από την Caroline που δύσκολα αφήνει Tyler, άρα θυμός, άρα σύντομα εκδίκηση από όλους! Go on Niklaus!
    * Έντονες στιγμές με Elena & her B(t)oys! Ειδικά Stelena! Δεν ασχολούμαι πολύ με τα Delena - Stelena ζητήματα, αλλά νομίζω ταιριάζει περισσότερο στον Stefan. (κλαψοδευτέρες και οι δυο...) ^_^
    * Κιχ για τον serial killer των προηγούμενων επεισοδίων...
    * Rebekah: κέρδισε πόντους στο σκηνικό με Mat, έχασε τους διπλούς από σκηνικό με Damon...
    * ESTHER: Ήρθε από το παρελθόν με το πιο απίθανο σχέδιο ever! Έδεσε όλα τα αδέρφια με ξόρκι ώστε να τα προστατεύσει από τον Klaus, και έχει στο πλάι της τον Finn που είναι έτοιμος να θυσιαστεί για να σώσει την ανθρωπότητα από όλους τους Originals! Καταπληκτικό!
    (*Εγώ αν ήμουν Original σιγά μη χαράμιζα λεπτό απ' την αιώνια ζωή μου στο παλιο-Mystic Falls... Έλεος!)
    ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ καλο το επεισοδιο κ παιζει να ηταν κι ο μοναδικος χορος με πραγματικο ενδιαφερον!!!Ελαιζα κ Φιν πολυ καλοι για Οριτζιναλ...Ο Κλαους ναι μεν δειχνει μια αλλη πλευρα του κ μπορω να πω ωραια αλλα στο χειλος του γκρεμου δε θα ξεχασει τον υβριδισμο του!Θα ειναι ασχημο η Καρολαιν να δεθει μαζι του διοτι ειναι κατι που δε θα βγει πουθενα,συν οτι ο Ταιλερ εφυγε για το δικο της καλο κ να γυρισει δριμυτερος!
    Το Ελενακι μου τα χαλασε παρα πολυ...Τωρα καταλαβαινω γιατι πολυ απ'τις φωτο νομιζαν οτι ηταν η Κατ.2 σεζον ζαλιζει τον Ντειμον ν'αλλαξει,να ενδιαφερθει,να να να κι αυτη τη σεζον την ειδαμε να λεει ''τι θα εκανα χωρις εσενα?'',''που ησουν?'' (οταν της ειπε οτι δε θα τη ξαναφησει ποτε),εν ολιγοις ολο αυτο το διαστημα ηταν διπλα της κκκ κ τωρα που δεν τον εχουμε αναγκη αλλο σπαμε λαιμο κι αντε γεια???Τωρα ειναι πρβ. που ενδιαφερεται???Συγγνωμη κι ολας αλλα τι σκατα θελουν απ'τον Ντειμον?Ετσι δε τους αρεσει,πριν οχι,ε πως?Ιδια με την Κατ...Εχουμε τον Στεφαν,αλλα μολις εχουμε αναγκη τον Ντειμον τον θυμομαστε κ τον ''παραμυθιαζουμε'' κ μετα αντε παλι στα κομματια.Εδω να προσθεσω οτι αυριο-μεθαυριο που θα γινει $#@^&& με την μαμα θα το χαρω πολυ να μη γυρισει να τη βοηθησει...Διοτι η μαμα ναι μεν θελει να σκοτωσει τα παιδια της,αλλα:1)Η' θα κολωσει οποτε μετα αλωνιζουν ελευθερα κ γινεται το σωσε (εκτος Ελαιζα,Φιν),2)Η' το σχεδιο της θα μαθευτει κ θ'αντιστραφουν ολα η' 3)Το σχεδιο της μαμας στανταρ θα κρυβει πολλα...Οπως οτι τα βαμπιρια ξεκινησαν με το αιμα της Τατια οποτε μαλλον ετσι θα κλεισει,με τη σωσια (γιατι με λιγες σταγονες αιματος σιγα μην καθαρισε η Ελενα) η' παρελειψε οτι αυτο το σχεδιο θα εχει επιπτωσεις κ στα υπολοιπα βαμπιρ (οποτε αντε γεια Ντειμον,Στεφ,Καρολαιν).Οπως κ να εχει εφτυσε τον Ντειμον κι εκανε του κεφαλιου της...
    Κι ο Στεφαν ας κοψει λιγο το νταιλικι γιατι δεν του παει...Τι μας το παιζει κι αυτος τωρα?
    Οσο για το οτι ο Ντειμον πηγε με την Ρεμπεκα εχω να πω οτι πολυ καλα εκανε.Ναι αγαπαει την Ελενα αλλα κ το καθετι εχει το οριο του κι η αχαριστια το ξεπερνα.Κι αυτη μετα τοσα,συν το φιλι μη χασει ευκαιρια κ να στριμωξει στη γωνια τον Στεφαν (κ οκ θα μου πειτε ''ναι αλλα τα ειχαν πριν κκκ'' κ οκ δεκτο,αλλα μη δινεις ελπιδες στον αλλον).Του Ντειμον του αξιζει καποια καλυτερη κ γι'αυτη να ειναι το νουμερο 1 γιατι εχει πολλα καλα στοιχεια στον χαρακτηρα του (οπως κι αρνητικα) κ το μεγαλυτερο απ'ολα ειναι η ειλικρινεια του.
    Σωζει κ τον Ματ κ τ'ακουει κι απο πανω...Ελα Παναγια μου!
    Κατα τ'αλλα πολυ ωραιο το επεισοδιο κ τωρα ερχονται τα καλυτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Terra_Nancy  γέλασα απίστευτα με το σχόλιό σου κατά τα άλλα πάνω στο επεισόδιο! Χαχα! Στο κομμάτι με την Elena έχεις δίκιο, αλλά και στο θέμα με Mat πάλι έχεις δίκιο. Και έκοψε το "νταηλίκι" του Kol και τα άκουσε από πάνω... Επειδή είναι όπως είναι, μου αρέσει να αντιδρά περίεργα και όχι συμβατικά για χάρη της αγάπης του προς την Elena...  Η οποία όντως Karthrinίζει λίγο... ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. paidia egw lew oti tr dn 8a 8eloume na pai8anoun h arxikoi epidi 8a di3oun oloi tin kaloi pleura ..omos h arxikoi magisa 8a prospa8isi na tous skotosoi pasi 8isia ..auti 8a einai h nea drasi tis tainias ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να'σαι καλα Τζον!Απ'οτι καταλαβες ειχα μεγαλο αχτι!!!Να σου πω ναι,ο Ντειμον πολυ συμβιβαστηκε για χαρη της οποτε ας τον χαρουμε εκτος Ελενας λιγο...Το αστειο ειναι οτι η ιδια ελεγε οτι δεν ηθελε να γινει Καθριν,αλλα παιζει να εγινε κ χειροτερη μιας κι αυτη ειναι θνητη (φαντασου να γινει κ βαμπιρ)!
    Ο Ελαιζα πολυ καλα κανει...Κ την εσωσε κ μια χαρα της φερθηκε κι εκεινη τιποτα!Να τη δω τωρα ετσι οπως τα εκανε τι θα κανει...

    Υ.Γ.:Ο Κολ δε μιλα σα μεταγλωτισμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Terra_Nancy και εγω συμφωνω σε ολα μαζι σου...ηρθε η στιγμη η ελενα να καταλαβει οτι ο ντεημον δεν θα τρεχει για παντα απο πισω της και οτι αν τον θελει πρεπει καπως να του το δειξει γιατι του αξιζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. pisteuo ena apo ta kalitera episodia tis season, isos to kalitero....kai o klaus, eixe arxisei na deixnei deigmata euais8isias kai na m aresei apo ta proigoumena epeisodia alla se auto pisteuo itan top....itan monadikos....klaus-caroline can't wait.!!!!!!!! oso gia tin elena kai ton stefan de 8elo na einai  pali mazi kai de m arese ekeini i skini pou mporei na prominiei epanenosi....kai o damon opos oloi eidame itan o gnostos kai iperoxos damon pou gnorisame apo to proto kiolas epeisodio tis seiras....pige na pni3ei ton pono tou se ginaika...oti kai na kanei autos o an8ropos etc ki allios einai theos....auta apo emena :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν ήταν τόοοοοσο ωραίο αυτό το επεισόδιο!!Καταρχήν αγάπησα Klaus,νευρίασα με Ελένα η οποία δεν ξέρει τι θέλει,μα καλά δεν καταλαβαίνει ότι ο Στέφαν θέλει να σκοτώσει τον Κλάους μόνο για να τη σώσει?Και από τον Ντέημον επιτέλους τι θέλει?Γιατί δε μένει με τπτ ευχαριστημένη η κοπέλα?Αλλά πολύ το χάρηκα που το γλέντησε ο Ντέημον με τη Ρεμπέκκα, είχε γίνει κ αυτός λίγο μούχλας!θέλουμε πίσω τον Ντέημον που αγαπήσαμε. ΑΑΑΑχχ και η Κάρολαιν μακάρι να τα βρει με τον Κλάους, ήταν τόσο τρυφερός μαζί της...Ελάιτζα,περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή αγόρι μου γλυκό ότι η Ελενα θα σε προειδοποιήσει να μην πιεις αλλά άλλη μια φορά με απογοήτευσε.Επίσης,θα έλεγα να μην ξεχνάμε τους φόνους που δεν έχουν εξιχνιαστεί ακόμα...Οκ, το πιο πιθανόν είναι να τους κάνει ο Ταιλερ,ή μήπως όχι???Οσον αφορά τον Φιν,εγώ πιστεύω ότι η μάγισσα απο αυτόν θα το βρει,δεν νομίζω να συμμετέχει με τέτοια προθυμία σε αυτό το σχέδιο που στην ουσία είναι η θανατική του καταδίκη...Κάτι κρύβει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...