Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ανάλυση και σχόλια για το επεισοδιο 3.15 "All My Children"


Στο δεκατo πεμπτο επεισοδιο της 3ης season ειδαμε.....


Η Ελένα ξυπνάει αναστατωμένη και σκεφτεται όλα όσα είχαν γίνει το προηγούμενο βράδυ με τον Στέφαν και τον Damon έτσι καλεί τον Στέφαν όμως εκείνος δεν της απαντάει. Μετά το ξανασκέφτεται και καλεί τον Damon που ήταν εξίσου απασχολημένος με την Rebbekah όμως τελικά ανταποκρίνεται στην κλήση και της το κλείνει απότομα λέγοντας ότι τα έχει ξεχάσει όλα. 

Η Ελένα θυμώνει και τον επισκέπτεται στο σπίτι του όπου μαθαίνει την αλήθεια. Η Rebbekah χαίρεται πάρα πολύ γι αυτό αλλά όχι όμως και ο Damon, παρόλα αυτά παραμένει ο κλασικός Damon και αρχίζει να την απομακρύνει. Του λέει την αλήθεια για την Εσθέρ και τον πραγματικό σκοπό της. Εκείνος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και της λέει να μείνει έξω από όλα αυτά. Όμως εκείνη σκέφτεται πως δεν είναι σωστό να αφήσει τον Elijah να πεθάνει.

Η Bonnie της αποκαλύπτει ότι η Εσθέρ ζήτησε την βοήθειά της για να αφανίσουν την οικογένεια των Αρχικών. Το βράδυ με την πανσέληνο θα ήταν η κατάληλη στιγμή. Ο Στέφαν και Damon συμφωνούν να μείνουν μακριά από την Ελένα. Όχι όμως και ο Elijah που ήδη είχε αρχίσει να υποψιάζεται κάτι κακό για την μητέρα του. Έτσι παίρνει την Ελένα με την πρόφαση να μιλήσουν και την παραδίδει στην Rebbekah ως όμηρο -αφού του τα είχε εξομολογηθεί όλα. Έπειτα ζητάει την βοήθεια των αδερφών Salvatore. Εάν δεν σκότωναν μία από τις μάγισσες που βοηθούσαν την Εσθέρ τότε η Rebbekah θα σκότωνε την Ελενα. 

Χωρίς να έχουν τα περιθώρεια να αρνηθούν σπεύδουν να βοηθήσουν. Η Μέρεντιθ έρχεται πάλι στο προσκήνιο παραμυθιάζοντας τον Αλάρικ σχετικά με την επίθεση που του είχε γίνει λέγοντας πως ίσως το έκανε κάποιος βρυκόλακας. 

O Klaus και ο Kol βγαίνουν μαζί για ποτό και τους συναντούν. Επίσης η Karoline βρίσκεται εκεί για αντιπερισπασμό. Ο Klaus προσπαθεί ακόμα μια φορά να την πλησιάσει. Ο Kol φλερτάρει την Μέρεντιθ και ο Αλάρικ τον μαχαιρώνει.

Αυτό επηρεάζει όλα τα αδέρφια εξίσου και αυτόματα πέφτουν νεκροί. Έτσι η Ελένα βρίσκει την ευκαιρία να ξεφύγει και να κρυφτεί στο μέρος της σπηλιάς όπου δεν μπορούν να μπουν βρυκόλακες. Τουλάχιστον εκεί η Rebbekah δεν μπορούσε να την αγγίξει, μπορούσε όμως να της πει αρκετά σκληρά και εκδικητικά λόγια.

Elena: ''Are you insane?''
Rebekah: ''I prefer 'spontaneous.' It's probably why Damon likes me so much''.


Ο Κλάους και οι άλλοι Αρχικοί φτάνουν στην τελετή όπου αντιμετωπίζουν face to face την μητέρα τους. Τους εξηγεί πως ήταν ''καταστροφικά δημιουργήματα'' που έπρεπε να αφανιστούν: 

Esther: ''All of you, you’re a curse on this earth. Stretched out over generations. If you’ve come to plea for your life, sorry, you’ve wasted your time''.

Εν τω μεταξύ ο Damon  επιτίθεται στην Abby, την μητέρα της Bonnie, δεν την σκοτώνει αλλά την κάνει βρυκόλακα. Κανονικά θα έπρεπε να το είχε κάνει ο Στέφαν (εφόσον είχε χάσει όταν εριξαν νόμισμα για το ποιος θα ήταν εκείνος που θα μισήσει η Ελένα περισσότερο όταν μάθαινε ότι σκότωσε κάποια φίλη της) : 

Stefan: ''Awful lot of effort for someone who pretends not to care about her anymore''.

Damon: ''Pot, kettle, brother''.

Η Εσθέρ χάνει την δύναμή της και την βοήθεια-δύναμη των μαγισσών και εξαφανίζεται. Όλοι οι αρχικοί σώθηκαν και άρχισαν ένας ένας να φεύγουν από την πόλη. Ο Elijah όμως συγκράτησε τα λόγια της μητέρας του. Η Rebbekah άφησε ελεύθερη την Ελένα και όλα επέστρεψαν στα φυσιολογικά επίπεδα.
Ο Στέφαν ρωτάει τον αδερφό του γιατί δεν τον άφησε να το κάνει ο ίδιος. Μαθαίνουμε ότι πια δεν πίνει ανθρώπινο αίμα οπότε ο Damon ήθελε να τον βοηθήσει να παραμείνει ο εαυτός του επιστρέφοντας στις παλιές καλές εποχές όπου όλοι ''αγαπούν τον Στέφαν'', ακόμα και η Ελένα. 

Stefan: ''You know, you’re not fooling anyone either. You still love her, Damon''.
Damon: ''I do. And I thought I could win her from you fair and square. She didn’t want me. It’s for the best. I’m better at being the bad guy anyway''.

Η Ελένα διαβάζει ένα απολογητικό σημείωμα από τον Elijah ενώ η Rebbekah παίρνει το μέρος του Klaus αποκαλύπτωντάς του πως το σχέδιο για τον αφανισμό τους δεν έχει ακόμα σταματήσει. Τα σύμβολα της σπηλιάς είναι σημαντικά στοιχεία και απεικονίζουν το Δέντρο που οι στάχτες του μπορούν να καταστρέψουν έναν Αρχικό. Υπάρχει ακόμα.

Ο Αλάρικ ανακαλύπτει ένα κρυμμένο μαχαίρι ανάμεσα στους φακέλους της Μέρεντιθ και εκείνη τον πυροβολεί. Εάν η Μέρεντιθ δεν είναι υπερφυσικό όν τότε ίσως να είναι νεκρός.

8 σχόλια:

  1. Αρκετα καλο το επεισοδιο!!!Ηθελα το κατι παραπανω,αλλα οκ δε με χαλασε!!!
    Η Ελενα τελικα το'φαγε το κεφαλακι της κι απεκτησε κι αλλους ''εχθρους'' μιας κ δεν της εφταναν αυτοι που ειχε ηδη!Η κακομοιρα η Μπονι σε τι εφταιξε παλι?(Η μανα της αλλα οκ...). Βιαστηκε στο προηγουμενο επεισοδιο κ πηρε σβαρνα τα παντα ολα...Πραγματικα,τελικα αξιζει να τη σωζουν ολοι χανοντας καποιον δικο τους η' εστω καποιο κομματι του εαυτου τους?Δε λεω κι η ιδια εχασε πολλα,αλλα τουλαχιστον δε της εφταιξαν οι αλλοι.Τοσο καιρο επισης ειχε τον Ντειμον στο πλευρο της κ με το που ξυπνα με τη τσιμπλα στο ματι καλει τον Στεφ...1η πορτα κ μετα ακολουθει κι η 2η πορτα κι η καλυτερη!Τελος παντων!Χαρηκα τα ολα οσα της εκανε η Ρεμπεκα μιας κ λιγο-πολυ της αξιζαν (οπως κι οτι τους επιασε με τον Ντειμον κι εσκασε!)!Λυπηθηκα πολυ τη Μπονι...Κι ομως μ'εριξε η μαγισσουλα!
    Αυτο που με ξενερωσε λιγο ειναι που μας αποχαιρετησαν τοσο γρηγορα τα Οριτζιναλ αδερφια (αν κ πιστευω οτι θα ξαναγυρισουν,αλλα ηταν λιγο συντομο) κι η Εσθερ!Θα ηθελα να τους δω θνητους,δεν ηξερα οτι 1α θα γινοντουσαν ξανα ανθρωποι (αν κ μετα ποιο το νοημα να σκοτωθουν?Θα το γυρισουν σε στυλ κατα συρροη δολοφονους?) κ μετα θα τους σκοτωνε,το περιμενα πατ κιουτ!Μ'αρεσε που ο Ελαιζα ενω ειναι τοσο ηθικος τα εκανε κι αυτος μανταρα αλλα ειχε το θαρρος να το παραδεχτει...Αρχοντας!
    Ρε παιδια οκ κι εμενα μ'αρεσει η καλη πλευρα του Κλαους,αλλα πιστευω ειναι λιγο αργα που μας τη δειχνουν μιας κ περιμενω αυτη τη σεζον να μας αφησει (ποσο θα τραβηξει κι αυτη η ιστορια?) οποτε το ρομαντζο με την Καρολαιν μου κανει λιγο ακυρο,αν κ ναι εχουν χημεια!Οπως κι οτι δε με χαλα να τους βλεπω...Ωραια ανατροπη κ με το δεντρο!Αν κ λιγο κουλο...Μετα τα τοσα τελικα να πεθανουν απ'το δεντρακι!
    Μερεντιθ?Δεν πιστευω οτι αυτη ειναι η δολοφονος...Κατι αλλο παιζει εδω!Βρυκολακας δεν ειναι μιας κι εκλεβε αιμα για να θεραπευσει ασθενεις της.Ο Ρικ λογικα ζει οποτε κατι υπερφυσικο ειναι κι η ιδια αλλα δε ξερω τι...Κατι που δεν εχουμε ξαναδει μαλλον μεχρι τωρα στη σειρα!Αλλος κακομοιρης απο'δω...Αυτη τη σεζον τι αυτοκινηστικο δυστυχα επαθε,τι παλουκωμα,τι ξυλο,τι τουφεκια δε λεγεται!Κι ειναι κ καλο παιδι!!
    Τελος να πω πως μου αρεσει που επιστρεφει ο παλιος Ντειμον αλλα σε καλυτερη εκδοση!Να πω επισης οτι αφησε (κατ'εμε) τον Στεφ πολυ πισω σε θεμα ανωτεροτητας διοτι:1)Στο κερμα ενω εχασε ο αδερφος του προτιμησε να μισησει η Ελενα τον ιδιο παρα τον Στεφ κ φυσικα να εχει κ την αρνητικη γνωμη των υπολοιπων,2)Μιλησε ντομπρα στον αδερφο του οτι θελησε να κερδισει την Ελενα δικαια αλλα εχασε οπως κι οτι βλεπει την προσπαθεια που κανει ο Στεφ για να επανελθει κ τον παρακινησε να συνεχισει κ 3)Με ειλικρινεια (διχως ειρωνια η' κατι) ειπε ''ναι την αγαπαω'' οποτε κανω περα...Γυρνα πισω για να ειναι μαζι αυτοι οι 2.Πολλα μπραβο λοιπον!!!
    Οσο για τον Στεφαν...απλα απαρατηρητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ μαζί σου σχεδόν σε όλα...απλά επειδή μπαίνω συνέχεια σε site και διαβάζω συνεχώς για τη σειρά και ολες τις συνεντεύξεις...η σειρά θα συνεχιστεί και όχι μόνο για μία σεζόν αλλά όπως ανέφερε ο KEVIN WILLIAMSON (ο παραγωγός)...άνοιξαν ένα νέο storyline και μπορούν να συνεχίσουν τη σειρά μέχρι την 6η season , όπως το True blood γιατί είναι αρκετά δημοφιλής σειρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ξερω οτι στανταρ θα υπαρξει κ 4η σεζον (κι ο Κεβιν ειναι αισιοδοξος κ για 6 σεζον),εννοουσα ποσο θα τραβηξει η ιστορια με το θεμα Κλαους η μεγαλη απειλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι εδώ μύρισε το πετρέλαιο που έριξε η Rebekah στην Elena και το καταχάρηκα! Πραγματικά, αν δεν ήταν η Doppleganger, δεν θα ασχολούνταν κανείς μαζί της! (πέρα από τα αδέρφια).
    * Elijah, ένας μικρός Θεός ανάμεσά τους!
    * Esther, πολύ δυνατά λόγια απέναντι στα ίδια της τα παιδιά! Εύγε!
    * Bring the old Nik back! Φτάνει με Carol, δεν του πάει να την παρακαλάει!
    * Alaric, ολημερίς τον σκότωναν, το βράδυ αναγεννιόταν!
    * Dr Fell, μεγάλη κουφάλα που τη μια τον καλόπιανε, τη μια του την έστηνε του καημένου του Alaric! Αν και αφού η Esrther ανάφερε τόσες φορές τα στοιχεία της φύσης, πολύ πιθανό η Fell να είναι καμιά νεράιδα, (όπως έβαλαν στο True Blood - δεν το βλέπω, αλλά έτσι μου έχουν πει ^_^)
    * Καλύτερη σκηνή για μένα, ο τρόπος που η Esther κάνει κήρυγμα στον Elijah! Αυτή η λάμψη στα μάτια της, καταπληκτική! Super ηθοποιός!
    * Τα αδέρφια Salvatore κατάντησαν γραφικά με τη φρενίτιδα που τους έχει πιάσει να σώζουν την Elena. Σχεδόν απαρατήρητα στο επεισόδιο, εκτός από τον τελευταίο διάλογο που βάζει τα πράγματα στη θέση που μου αρέσουν: Παλιός Κακός Damon και Κλαψοελένας Stefan! ^_^
    * Η Bonnie την πλήρωσε. Αν και δεν πρόλαβε να δεθεί πολύ με τη μητέρα της, και θεώρησα την αντίδραση προς Elena, λίγο υπερβολική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί γυρνάνε 3 επεισόδια και μετά παίρνουν ρεπό για ένα μήνα! :-)

    άντε τώρα να περιμένεις μέχρι 16/3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ καλο επεισοδιο...μου αρεσε πολυ οπως μιλησε η ρεμπεκα στην ελενα και εκει που την κραταγε αλλα και το χαμογελο που εκανε οταν την ειδε στην πορτα την στιγμη που εφευγε απο το σπιτι του ντεημον...η εσθερ ηταν πολυ σκληρη με τα παιδια της αν και ειχε δικιο ο ελαιζα φερθηκε πολυ καλα γιατι εκανε βλακεια αλλα την παραδεχτηκε και καλα εκανε!καλα δεν συζητω ντεημον ΘΕΟΣ φερθηκε και πολυ αντρικια!παρολο που δεν επρεπε να το κανει αυτος το εκανε και εσωσε τον αδερφο του απο παραπανω τυψεις!μπραβο του τωρα δειχνει ποσο εχει αλλαξει!ο στεφαν μου περασε σχεδον απαρατηρητος σε αυτο το επεισοδιο αλλα αυτο που θελω απο αυτον ειναι να πει στην ελενα τι πραγματικα εγινε με τον ντεημον μονο ετσι θα πω οτι εκανε δικαιη μαχη οπως ο ντεημον!στεναχωρηθηκα που τελειωσε το ειδυλιο κλαους-καρολαην ηταν πολυ ωραιο ο κλαους εδειχνε μια αλλη μερια του προσπαθουσε να διεκδηκησει να παλεψει για κατι που δεν ειναι δικο του τι να πω στεναχωρηθηκα πολυ!και οσο για τον αλαρικ ελπιζω μονο να μην πεθανει γιατι δεν του αξιζει ειναι πολυ καλος...θα δουμε στο επομενο επεισοδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Damon πρέπει επιτέλους να βρεί ένα δικό του κορίτσι να ασχολείται και όχι συνεχώς να παίρνει του αδερφού του. Ας τους αφήσει ήσυχους επιτέλους! Κατ' άλλα με κούρασαν λίγο οι originals και ήθελα να τους δω θνητούς πιο πολύ για να δω τα μούτρα του Claus που από την ώρα που εμφανίστηκε τα έχει κάνει όλα... δεν το λέω! Σχετικά με την γιατρό δεν την κόβω για νεράιδα, εκτός και αν γίνουν οι νεράιδες κακές σε αυτό το σίριαλ. Τέλος πάντων, καμία πρόταση με ποιο σίριαλ να ασχοληθώ μέχρι τις 16/03?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Anna rikse mia matia sta ''filika blogs'' exei kapoia serials gia na deis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...