Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Aνάλυση Επεισόδείου 3.17: "Breaking on Through"

Στο επεισόδειο αυτής της εβδομάδας είδαμε ....


Την διχασμένη προσωπικότητα του Αλάρικ, τις προσπάθειες του Στέφαν περι αυτοσυγκράτησης να πιάνουν τόπο και τον Damon να πέφτει θύμα εξαπάτησης της Ρεμπεκκας και της Sage. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Μέρεντιθ αποφασίζει να κάνει εξετάσεις στον Αλάρικ χωρίς όμως να βρεί κάτι ύποπτο. Εν τω μεταξύ ο Αλάρικ βγάζει το δαχτυλίδι του και το δίνει στην Ελένα αποδεχόμενος την σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Έτσι όλοι πιστεύουν ότι έστω για λίγο η κακή επιρροή του δαχτυλιδιού δεν θα τον επηρέαζε. 

Πριν από αυτό η Μέρεντιθ, ο Αλάρικ και ο Ντέιμον πηγαίνουν να παρακολουθήσουν την επισκευή της γέφυρας Wickery όπου εκεί συναντούν την Ρεμπέκκα και την Sage. Ο Ντέιμον φαίνεται χαρούμενος με την επιστροφή της Sage στην πόλη όμως η συμπεριφορά της Ρεμπέκκας του μοιάζει ύποπτη. Το εξομολογείται στην Sage και ζητάει την βοήθειά της. Οργανώνουν ένα μικρό πάρτυ και όταν η Ρεμπέκκα αποκοιμιέται η Sage καταφέρνει να μπει στο μυαλό της και να μάθει το μυστικό. Το αποκαλύπτει στον Ντειμον. 

Το δέντρο που οι στάχτες του σκοτώνουν τους Αρχικούς υπάρχει ακόμα. Σε ένα παλιό βιβλίο του 1912 φαίνεται ότι με αυτό χτίστηκε η γέφυρα της πόλης. Μαθαίνοντας αυτό από τον Ντέιμον η Sage παίρνει την Ρεμπέκκα μαζί της για να κάψουν την γέφυρα. Ο έρωτας της για τον Φιν είναι τόσο δυνατός και δεν θα επέτρεπε σε καμία περίπτωση στον Ντέιμον να σκοτώσει τους Αρχικούς (Εαν σκοτωθεί ένας πεθαίνουν όλοι). Ο Ντέιμον θέλοντας να εξαπατήσει, εξαπατήθηκε αλλά δεν τον πείραξε καθόλου στο τέλος .

Η Καρολάιν και η Μπόνι προσπαθούν να βοηθήσουν την Άμπι στην μετάβαση της από άνθρωπο σε βαμπίρ. Φαίνεται δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όμως η Μπονι είναι διατεθειμένη να κανει τα πάντα για να σώσει την μητέρα της και να την βοηθήσει να επανενταχθεί ομαλά στην νέα πραγματικότητα. Σαν νέος βρικόλακας η Άμπι είναι παρορμητική και επιτίθεται στον Τζέιμι . Αυτό την κάνει να φοβηθεί ότι μπορεί να κάνει κακό και στην κόρη της. Παρά τις προσπάθειες από μέρους της Καρολάιν να την πείσει να μείνει μαζί τους, αποφασίζει να φύγει, αφήνοντας πάλι την Μπόνι μόνη της.

Ο Στέφαν και η Ελένα έρχονται πιο κοντά. Της εξηγεί πως δεν την αποφεύγει αλλά μένει μακριά της επειδή δεν μπορεί να είναι ακόμα αυτός που εκείνη θα ήθελε να είναι. 

Ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρούν μια λύση για τον Αλάρικ ανακαλύπτουν ότι υπάρχει ένα ξόρκι που μπορεί να κατευνάσει τις σκοτεινές δυνάμεις του δαχτυλιδιού. Αλλά χρειάζεται κάτι που φορούσε πριν βάλει το μαγικό δαχτυλίδι. Ο Στέφαν και η Ελένα πάνε στο σπίτι του να βρούν την βέρα του ενώ ο Αλάρικ μένει μόνος με την Μέρεντιθ. Εκεί της επιτίθεται και την μαχαιρώνει. Ο Στέφαν παρόλο που βρέθηκε σε μια σκηνή εγκλήματος-μέσα στο αίμα- κατάφερε να την βοηθήσει και να μην της κάνει κακό χάρη στην παρουσία της Ελένας. Η Ελένα και η Μπόνι τα ξαναβρίσκουν μετά από πολύ καιρό. Το ξόρκι τελικά γίνεται και ο Αλάρικ ξυπνάει την επόμενη μέρα χωρίς να θυμάται τίποτα από όσα εγιναν. 

Η Ελένα καλεί τον αδερφό της για να δει πως τα πάει με την νέα του ζωή. Κάτι που την κάνει να δακρύσει. Ο Ντέιμον αποκαλύπτει στον Στέφαν ότι παρόλο που του την έστησαν η Ρεμπέκκα και η Sage εκείνος είχε ακόμα ένα μυστικό όπλο : την πινακίδα της γέφυρας που είναι φτιαγμένη από το ίδιο ξύλο που σκοτώνει τους Αρχικούς.

Οι πιθανότητες να τους σκοτώσουν όλους τώρα είναι ακόμα πιο πολλές. 

Πώς θα αντιδράσει η Μπόνι όταν μάθει ότι η μητέρα της έφυγε ξανά; Θα στραφεί εναντιον της Ελένας και Καρολάιν; Μήπως όλα αυτά τα δαχτυλίδια δημιουργούν παρενέργειες στους κατόχους τους; Πιστεύετε ότι κινδυνεύει και ο Τζέρεμι;.Τώρα που ο Στέφαν βρήκε τον αυτοέλεγχο θα επιστρέψει στην Ελένα; Θα το ανακαλύψουμε σύντομα.....

Quotes:

"Own it, live it, love it, stop being ashamed of who you are."

"Unless you're interested in a Sage- Rebekah-sex sandwich I suggest you make yourself scarce."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...