Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ανάλυση Επεισοδείου 3.20: '' Do Not Go Gentle ''


Ένα επεισόδειο αφιερωμένο στον Αλάρικ.Αρκετά συγκινητικό. 
Χτές όλοι αποχαιρετήσαμε έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς....

Η Εσθέρ όπως φάνηκε εξ αρχής ήρθε για να δημιουργήσει προβλήματα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα κατάφερε. Όπως ήταν αναμενόμενο όλα αυτά τα γεγονότα κάποτε θα οδηγούσαν σε απώλειες. Ο Αλάρικ ήταν το πρώτο της θύμα. Και ίσως όχι το τελευταίο...

Η Εσθέρ μέσα από το σώμα της Ρεμπέκκας αποκαλύπτει το σχέδιό της στον Αλάρικ και εκείνος συμφωνεί μαζί της. 

Με την βοήθειά του βγαίνει από την Ρεμπέκα και επιστρέφει στο σώμα της. Χρησιμοποιώντας ένα ξόρκι μαύρης μαγείας λιώνει το δαχτυλίδι του Αλάρικ και το ρίχνει πάνω στο παλούκι δημιουργώντας έτσι το απόλυτο φονικό όπλο για να σκοτώσει τα παιδιά της. 


Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο θα πρέπει να τον μετατρέψει σε έναν βρυκόλακα που να έχει τις ιδιότητες και την δύναμη των Αρχικών , να είναι ανίκητος, άφθαρτος, αδίστακτος.Να παλέψει μέχρι το τέλος για να πάρει την εκδίκησή του. Οι βρικόλακες του πήραν τα πάντα. Ήταν πλέον καιρός να τους καταστρέψει όλους.

***************************************************************************************



'' Το βράδυ που ο Κλάους με ψυχανάγκασε να απαρνηθώ τα συναισθήματά μου...Νόμιζα πως είχα πιάσει πάτο το '20, αλλά μετά που σε δάγκωσα, δεν ήθελα να ξανανιώσω ποτέ τίποτα. Όμως, κάποια μου έλεγε συνέχεια ότι δεν πείραζε να νιώσω όσο κι αν πονούσε.Ότι τα συναισθήματά μας μάς κάνουν ανθρώπους...καλούς ή κακούς και να μη χάνω ποτέ την ελπίδα...... (Στέφαν)  ''


***************************************************************************************

Εν τω μεταξύ η Ελένα βοηθάει την Καρολάιν να οργανώσουν τον σχολικό χορό που είναι αφιερωμένος στην δεκαετία του '20. Εκεί η Καρολάιν πείθει την Ελένα να ζητήσει από τον Στέφαν να την συνοδεύσει στον χορό το βράδυ. Ίσως έτσι να καταλάβαινε τι πραγματικά ήθελε. 

Η Ελένα συμφωνεί μαζί της και διστακτικά τηλεφωνεί στον Στέφαν να τον ρωτήσει αν θέλει να πάνε μαζί. Εκείνος δέχεται κάνοντας τον Ντέιμον να ζηλέψει ακόμα περισσότερο.

Στον χορό η Καρολάιν συναντάει τον Τάιλερ. Μετά από πολλές προσπάθειες να τον διώξει από εκεί πριν τον δει ο Κλάους τελικά εκείνος μένει ελπίζοντας να απομακρύνει τον Κλάους από την αγαπημένη του. 


Ο Κλάους της ζητάει να χορέψουν και της λέει ότι θα φύγει για πάντα από το Μύστικ Φώλς και άμα ήθελε μπορούσε να τον ακολουθήσει. Η αγάπη όμως της Καρολάιν για τον Τάιλερ παραμένει δυνατή και δεν δέχεται την πρόταση του.

Η Μπόνι βρίσκει νέο αμόρε στο πρόσωπο του Τζέιμι. Φαίνεται να περνάνε φανταστικά. Οι ωραίες στιγμές σύντομα όμως θα τελειώσουν όταν ο Στέφαν και Ντειμον ανακαλύψουν ότι η Εσθέρ τους έχει παγιδέυσει όλους με μαγικό ξόρκι μέσα στο σχολείο.


Η Εσθέρ παίρνει μαζί της την Ελένα και με το αίμα της ολοκληρώνει το σχέδιο της. Ο Αλάρικ γίνεται βρικόλακας . Για λίγα όμως λεπτά θα παρέμενε ο εαυτός του. Σε αυτά τα λεπτά καταφέρνει να σκοτώσει την Εσθέρ και να μοιραστεί συγκινητικές στιγμές αποχαιρετισμού με τον Ντέιμον, την Ελένα, τον Τζέρεμι και όλους τους αγαπημένους του φίλους.

Η Ελένα πέφτει σε κατάθλιψη, νιώθει ότι για μια ακόμα φορά χάνει έναν πραγματικό φίλο, έναν προστάτη της οικογένειάς της. Αντιλαμβάνεται ότι πλέον δεν έχει κανέναν. Ο Στέφαν όμως είναι πάντα εκεί για να την παρηγορήσει.

Της θυμίζει πώς ήταν η σχέση τους παλιά και ότι εκείνη ήταν που του έδωσε δύναμη σε δύσκολες στιγμές. Δεν θα έπρεπε να νιώθει λοιπόν αδύναμη γιατί ξεπέρασε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Ούτε να νιώθει μόνη γιατί έχει εκείνον που θα την αγαπάει και θα την προσέχει πάντα.


Ο Κλάους παίρνει το σώμα της μητέρας του και το τοποθετεί στο φέρετρο. Επίσης επαναφέρει την Ρεμπέκκα στην ζωή. Εν τω μεταξύ ο Αλάρικ δεν θέλει να γίνει βρικόλακας. Όσο ζούσε η Εσθέρ τα μάγια τον επηρέαζαν να συμφωνήσει. Όμως όσο ο παλιός του εαυτός είναι ακόμα ζωντανός τόσο πιο πολύ αρνείται. Έτσι αποφεύγει να πιει ανθρώπινο αίμα και επιλέγει να πεθάνει.

Ο Ντέιμον βρίσκεται δίπλα του μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Η Εσθέρ όμως έχει απίστευτη δύναμη. Καταφέρνει να γυρίσει από τους νεκρούς , να εμφανιστεί στο όνειρο της Μπόνι και να την εξαναγκάσει να την βοηθήσει να τελειώσει ότι εκείνη είχε αρχίσει. 

Η Μπόνι πηγαίνει στον Αλάρικ και του δίνει το αίμα της. Ο παλιός καλός Αλάρικ αποτελεί πια παρελθόν.... Ο απόλυτος κυνηγός βρικολάκων είναι πλέον έτοιμος να αρχίσει να αφανίζει όποιον βρεθεί στο δρόμο του. Όταν η αποστολή του τελειώσει θα πεθάνει και αυτός. 

Farewell Alaric! We will never forget you, mate!



7 σχόλια:

  1. Καλούτσικο επεισόδιο μετά από καιρό, αν και σε όλα του ανούσιο. Γύριζε άσκοπα γύρω από το goodbye στον Alaric, για να καταλήξει πάλι στο προφανές. Δεν προκάλεσε αγωνία ή θλίψη, αλλά με κούρασε.
    Μόνο η εμφάνιση της Esther άξιζε.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΧΟΡΟ ΣΤΟ MYSTIC FALLS!
    Παρακαλώ όποιον σχολιάσει στο ποστ αυτό, ας απαντήσει στο τέλος αν βλέπει τη σειρά με το ίδιο ενδιαφέρον όπως στην αρχή. Δεν πιστεύω ότι είμαι ο μόνος που απογοητεύτηκε από την εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2.  H αλήθεια ειναι πως έχει αρχισει να κουράζει...έλεος φτανει πια...εκτος του οτι παει η αλλαξοκωλια σύννεφο...δεν τους προλαβαίνουμε ο καθένας εκει μέσα μετρά τουλάχιστον 3 πρωην.... για το τριγωνο των βερμούδων δεν θα το σχολιάσω( ντειμον-ελενα-στέφαν)...μας τα έχει κάνει το ελενάκι με την κλάψα της τσουρέκια...ας ηρεμήσει λίγο η κοπελιά...εννοείται πως δεν προκειται να διαλλέξει έναν από τους δύο...πως διάολο θα έχει ΕΝΑ ενδιαφέρον μετά η σειρά?καθώς όλα μα όλα είναι πια αναμενόμενα....ούτε να κλάψεις για κάποιο χαμό δεν μπορείς αφού ξέρεις ότι αυτός που πεθαίνει θα γυρίσει πίσω σαν βαμπιρ........ο μόνος που έχει πια λίγο ενδιαφέρον είναι ο κλάους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμενα μου αρεσε  γιατι η Ελενα καταλαβαινει την πραγματικη αγαπη του Στεφαν<3 προσ εκεινη μετα το δαγκωμα και το θεωρω πολυ ρομαντικο και δεν με κουραζει καθολου.Αντιθετος το βλεπω με περισσοτερο ενδιαφερον.βεβεια αφου ειστε αγορια δεν μπορειτε να καταλαβαιτε τησ ρομαντικεσ ταινιεσ με vampire.Φανταζεστε να διαβαζετε και το βιβλιο δεν θα αντεχατε καθολου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ap'ta kalutera episodeia ths sezon!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. +fwnw kai mou aresei pou eisai wesleysfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. oooo s'euxaristw:))))) xairomai panta na gnwrizw stefan/paul fans....den kserw ti lene gia to episodeio pantos,alla egw eixa arketo kairo na sugkinithw toso polu....eidika meta to axaraxtiristo 19-o to 20-o htan mia oash!!!!!  me lene Anna by the way.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. STELENAAAAA epitelous!!!!! emena mou arese polu to episodeio, arxika nomiza oti 8a mas kourazan ws sunh8ws me ton xoro alla den edei3e polu...h ester apla 8ea kai to sxedio ths na kanei ton alaric arxiko htan polu anatreptiko, (eimai sigourh oti kanenas den to perimene). h elena gia allh mia fora me ekneurise pou kalese kai ton damon sto xoro, kai klaroline apla aparathrito....:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...