Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ανάλυση επεισοδείου 3.21: ''A Day Without A Vampire''

Εlena : ''I know that I’m selfish. I know that it seems like I’m stringing you both along. But I don’t know what to do. If I choose one of you, I lose the other and I’ve lost so many people I can’t bear the thought of losing one of you.”


Ξέραμε ότι κάποτε θα γίνει. Δεν περιμέναμε όμως τόσο σύντομα και τόσο ξαφνικά. Δυστυχώς ένας από τους πιο δυναμικούς ''κακούς'' χαρακτήρες του Vampire Diaries μας είπε ''αντίο'' χτες. Ή μήπως όχι;

Ο Αλάρικ βρίσκεται αποκλεισμένος στο σχολείο όπου η Ρεμπέκκα και η Κάρολάιν μαζεύουν την αίθουσα όπου έγινε ο χορός. Σκέφτεται πώς θα φέρει την Ελένα εκεί. Πιάνει αιχμάλωτη την Καρολάιν και τηλεφωνεί στην Ελένα να τον συναντήσει. Εν τω μεταξύ η Ρεμπέκκα έχοντας συγκρουστεί πιο πριν μαζί του αντιλαμβάνεται ότι είναι ανίκητος και τρέχει να προειδοποιήσει τον Κλάους.


Ο Κλάους δέχεται να φύγουν από την πόλη αφού πρώτα πάρει την σωσία μαζί του. Πηγαίνει στο σπίτι της και βρίσκει εκεί τον Ντέιμον και τον Στέφαν που τον εμποδίζουν να μπει. Κανείς τους όμως δεν κατάλαβε ότι η Ελένα είχε πάει ήδη να βρει τον Αλάρικ για να σώσει την φίλη της.


Ο Αλάρικ την πιέζει να σκοτώσει αυτή την Καρολάιν. Όσο η Ελένα προσπαθεί να τον αποτρέψει ο Ντέιμον με την Μπόνι και με την βοήθεια της μητέρας της βρίσκουν ένα ξόρκι που θα σκότωνε έναν παντοδύναμο Αρχικό βρυκόλακα σταματώντας την καρδιά του. Το ξόρκι όμως αυτό για να λειτουργήσει πρέπει η μαγισσα να σταματούσε ταυτόχρονα την καρδιά κάποιου θνητού για λίγα λεπτά. Ο Τζέρεμι προσφέρεται να είναι αυτός ο θνητός.


Ο Ντέιμον ενημερώνει τον Στέφαν και τον Κλάους. Ο Αλάρικ δεν θα άφηνε την Ελένα ζωντανή εάν δεν παραδιδόταν ο Κλάους. Τώρα όμως με την βοήθεια της μαγείας ίσως να την γλύτωναν όλοι.


Η Μπόνι με Τζέρεμι ετοιμάζονται για το τελετουργικό. Ο Στέφαν και Ντέιμον επιτίθενται στον Αλάρικ και ο Κλάους πιάνει την καρδιά του. Ο Αλάρικ όμως είναι πολύ δυνατός που τους ρίχνει όλους κάτω προσπαθώντας να σκοτώσει τον Κλάους.


Εκείνη την στιγμή η Ελένα τον σταματάει απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει. Η ζωή του Αλάρικ είναι δεμένη με την ζωή της Ελένας. Οπότε εάν πέθαινε αυτή θα πέθαινε και αυτός. Έτσι ο Κλάους σώζεται και βρίσκει την ευκαιρία να αρπάξει την Ελένα και να την μεταφέρει σπίτι του.


Η Ελένα ξυπνάει βλέποντας τον Κλάους να της παίρνει αίμα. Είχε σκοπό να της το στραγγίξει όλο και μετά να φύγει από την πόλη. Η συζήτηση μεταξύ τους πολύ φορτισμένη: ''Δεν διάλλεξες κανέναν από τους Σαλβατόρε για να μην χαλάσεις τον αδερφικό τους δεσμό. Άσε με να σε βγάλω εγώ από την δύσκολη θέση..'' της λέει ειρωνικά ο Κλάους.


Ο Τάιλερ που βρίσκεται εκεί προσπαθεί να σώσει την Ελένα, στο τέλος τα καταφέρνει. Φανερώνεται στον Κλάους όχι ώς υβρίδιο πια αλλά ώς άτομο με δική του βούληση. Ο Στέφαν και Ντέιμον καταφθάνουν στο σπίτι και αρπάζουν τον Κλάους. Ο Στέφαν ακουμπάει στην καρδιά του και η Μπόνι ενεργοποιεί το ξόρκι. Ο Κλάους πεθαίνει. Επιτέλους ο Στέφαν είχε πάρει την εκδίκησή του.


Η Ελένα όμως έχασε πολύ αίμα και ο Αλάρικ παρέμεινε ζωντανός. Καθώς τα δύο αδέρφια την πήγαιναν σπίτι πριν νυχτώσει τους αποκάλυψε ότι δεν έπαιρνε μία απόφαση τόσο καιρό επειδή δεν ήθελε να χάσει κανέναν από τους δύο, εκείνοι ήταν η ''οικογένειά'' της πλέον.

Ο Αλάρικ κάνει τα πράγματα χειρότερα. Συγκαλεί συμβούλιο στο δημαρχείο και αρχίζει να ξεσκεπάζει ένα ένα τα μέλη του συμβουλίου- την μητέρα της Καρολάιν και του Τάιλερ- λέγοντας πως ενώ μιλάνε για ασφάλεια της πόλης από τα βαμπίρ, κρύβουν βαμπίρ και λυκανθρωπους στα σπίτια τους.

Ο Ντέιμον με τον Στέφαν αφήνουν την Ελένα σπίτι. Θα έφευγαν για λίγο για να πάνε να πετάξουν το σώμα του Κλάους στον Ατλαντικό έτσι ώστε να μην μπορέσει να το βρεί κανείς ποτέ. Εκεί αρχίζουν να συζητάνε για το τί θα κάνουν όταν εκείνη επιλέξει έναν από τους δύο. Ο Ντέιμον φαίνεται λιγάκι δισταχτικός και λέει ότι ίσως και να μην επιλέξει κανέναν. Ο Στέφαν τον σταματάει: ''Εάν επιλέξει εσένα θα φύγω από την πόλη για να σας αφήσω ήσυχους''. Ο Ντέιμον συμφωνεί προσθέτωντας: ''Το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Όλα αυτά έγιναν για μια γυναίκα...'' ''Είναι όμως μια πολύ ξεχωριστή γυναίκα'' του απαντάει ο Στέφαν . ''Ναι είναι'' λέει χαμογελώντας ο Ντέιμον . Το ταξίδι συνεχίζεται και τα δύο αδέρφια πέφτουν σε σκέψεις. 

Στο σπίτι η Ελένα με τους φίλους/ες της κάνουν ένα πάρτυ για να γιορτάσουν την νέα χωρίς Κλάους ζωή τους. Το πάρτυ τελειώνει και η Ελένα μένει μόνη με τον αδερφό της. Κάνουν μία συναισθηματικά φορτισμένη συζήτηση. Ο Τζέρεμι την αφήνει να συνεχίσει το βάψιμο του δωματίου του Αλάρικ. Ξαφνικά όμως εκείνη αισθάνεται μία ζαλάδα και ένα πόνο στο λαιμό της (στην πληγή που είχε κάνει πιο πριν όταν απειλούσε τον Αλάρικ ότι θα αυτοκτονήσει). Πέφτει κάτω και το επεισόδειο τελειώνει εκεί.

Ποια είναι η γνώμη σας για το επεισόδειο 3.21; Πιστεύετε ότι ο Κλάους πέθανε στα αλήθεια; Τι νομίζετε ότι έπαθε η Ελένα και λιποθύμησε; Ή μήπως πέθανε και το επόμενο επεισόδειο είναι Flash Back γι' αυτόν τον λόγο (δηλαδή αυτό που λένε- ότι λίγο πριν πεθάνεις όλη η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια σου) ; Μήπως πλησιάζει η ώρα να γίνει και εκείνη βαμπίρ ; Στα βιβλία πάντως ο Ντέιμον είναι εκείνος που την αλλάζει.. Θα δούμε! Υπομονή μέχρι το τελευταίο επεισόδειο της επόμενης εβδομάδας! Σίγουρα το τέλος θα μας σοκάρει όλους!

4 σχόλια:

  1. o klaus dn pe9ane!to 3orki pou tou kanan ton evale se "vampire koma" opws itan kai o mikael.ligo aima kai pali 9a trexei les kai den "pe9ane" pote !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη αμα η ελενα γινει βρικολακας(αφου θα χρειαστει να πεθανει πρωτα) θα πεθανει και ο αλαρικ??? μαλλον καπως ετσι θα γινει... και ο κλαους δεν νομιζω να μας αφησει τοσο αποτομα.. σιγουρα θα επιστρεψει στην επομενη σεζον!!! μπορει να της δωσει ο ντέιμον το αιμα του για να γινει καλα μετα της λιποθυμια και μετα να πεσει με τον ματ απο την γεφυρα, να γινει δηλαδη οπως στο βιβλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕλεναΓκιλμπερτν7 Μαΐου 2012 στις 2:28 μ.μ.

    nai mporei na ginei  san to vivlio ομωσ Λενε οτι ο Ντειμον θα τα φτιαξει με την Μπονη.Ποσο μου αρεσουν οι συνεχειεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exei bgei biblio re paidia??pantos egw pisteuw oti o Klaus dn pe8ane 8a emfanistei pali

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...