Κυριακή 20 Μαΐου 2012

H ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΟ ΜΑΚΗ ΤΕΡΖΗ..

Ελληνιστί: Τα ημερολόγια ενός βρυκόλακα. Ή βαμπίρ. Ή αιματορουφήχτρα. Ή όπως θέλετε πείτε το, δε μας πειράζει. Τέλος πάντων, ο τίτλος είναι παρ’ όλα αυτά κατατοπιστικός. Έχουμε ένα βαμπίρ που γράφει στο ημερολόγιό του τα δρώμενα και τις ανησυχίες του. Να μην το μπερδέψουμε με άλλες σειρές που εξιστορούν την πλοκή μέσω του ημερολογίου, εδώ έχουμε μόνο την σύνοψη.
 
Πάμε να δούμε και την πλοκή: Η Ελένα, ένα απλό, καθημερινό και έφηβο κορίτσι της διπλανής πόρτας, μένει σε πολύ μικρή ηλικία ορφανή, με αποτέλεσμα να μένει με την πολύ cool θεία της (Τζένα, σ’ αγαπώ) και τον αδερφό της σ’ ένα τέλειο σπιτάκι των προαστίων (ξέρω, λατρεμένα, κι εμένα μ’ αρέσουν). Ακόμη, η ζωή της περνά αρμονικά, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στο σχολείο ένας καινούριος μαθητής, ο bimbo Στέφαν Σαλβατόρ (ή Σαλβατόρε, οι απόψεις διίστανται). Ως εκ θαύματος, ο Στέφαν είναι σκυθρωπός, αντικοινωνικός και οδηγάει μία τέλεια vintage κουρσάρα. Αυτό μπορεί να θυμίσει κάτι σε διάφορα κορίτσια, αλλά δεν ξέρω τι *γκουχ*twilight*γκουχ*. Η Ελένα προσεγγίζει τον Στέφαν, και τα φτιάχνουν (σοκ, δεν το περίμενε κανείς).

Ωστόσο, η χαρά τους δε θα κρατήσει πολύ, αφού στην πόλη όπου ζουν αυξάνονται δραματικά οι δολοφονίες, για τις οποίες υπαίτιος δεν είναι άλλος απ’ τον Ντέιμον, αλλό ένα bimbo-vampire, ο οποίος τυχαίνει να είναι κι ο μεγαλύτερος αδελφός του Στέφαν.
Στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι τα δύο βαμπιρο-αδέρφια είναι από 150 χρονών ο καθένας, κι ότι μεταξύ τους υπάρχει μία μακροπρόθεσμη βεντέτα. Η βεντέτα αυτή γεννήθηκε όταν πρωτο-έγιναν βαμπίρ και διεκδικούσαν την ίδια κοπελιά, η οποία τυχαίνει να είναι και σωσίας της Ελένα.
Ακούγεται πολύ συνηθισμένη πλοκή, το ξέρω. Βαμπίρ και πάλι βαμπίρ. Να πω και την αλήθεια: εγώ δεν είμαι και θαυμαστής των βουτυρο-βαμπίρ, τύπου λυκόφως. Είμαι πιο πολύ των Underworld και Blade. Αλλά και πάλι, καλά το μαντέψατε, έκανα λάθος.
Η σειρά αυτή λατρεύτηκε πολύ, και έψαχνα το λόγο. Κατάλαβα ότι μετά το τέλος του απίστευτου Smallville, το κενό-κρατήρας που δημιουργήθηκε έπρεπε να γεμίσει επειγόντως! Και το VD ήρθε να δώσει τη λύση. Κλασσική πόλη των προαστίων, με λυκειόπαιδα να αντιμετωπίζουν διάφορα supernatural προβλήματα. Λατρεία!
Και γι’ αυτό απέχει εκατομμύρια μίλια απ’ το Λυκόφως. Γιατί τα προβλήματά τους δεν είναι του τύπου: «τι χρώμα νυφικό θα φορέσει η πρωταγωνίστρια» ή «σε ποιο νησί της Καραϊβικής θα περάσουμε το μήνα του μέλιτος». Τα προβλήματά τους κυμαίνονται από το να μη μεταλλαχθούν σε κάποιο πλάσμα μέχρι το να επιβιώσουν μέχρι τη νύχτα.
Ποιοι θα τη λατρέψουν; Αυτοί που λάτρευαν το Smallville, τη Buffy και γενικά τα ερωτικά τρίγωνα. Ακόμα και οι φαν των Charmed θα μαγευτούν.
Ποιοι θα τη μισήσουν; Όσοι μισούν τη βαμπιρομανία, και μόνο αυτοί. Γενικά, η σειρά βλέπεται πολύ εύκολα, και μόνο αυτοί που έχουν σιχαθεί τους βρικόλακες που ξεφυτρώνουν από παντού θα το μισήσουν.
Και μία υπόδειξη για τους λάτρεις του True Blood: κακά τα ψέματα, το VD δεν πιάνει και πολλά μπροστά στο είδωλο. Ο Μπιλ, η Σούκι και ο Έρικ έχουν χειρότερα πράγματα να αντιμετωπίσουν, και γενικά είναι, ξέρετε, τζαμάουα. Για να λέμε τα σύκα-σύκα…!
Για να κλείσουμε την κριτική της σειράς, πρέπει να τονίσω ότι είναι πολλά υποσχόμενη. Ξεκινά δυναμικά με μία καλή πρώτη σεζόν, απογειώνεται με μία καλύτερη δεύτερη, ενώ ήδη βρίσκεται σε τροχιά γύρω απ’ τη Γη με την άψογη τρέχουσα Τρίτη σεζόν. Παραμένει μόνο να δούμε με αγωνία πως θα εξελιχθεί η πλοκή και να μας δώσει κι άλλα τέλεια επεισόδια.
Υ.Σ. Αν χειριστούν καλά τις βαμπιροϊστορίες, μας δίνουν διαμαντάκια τελικά. Και το είχα παρεξηγήσει.

10 σχόλια:

  1. TI LEEI AUTO TO ZWO RE???TO VD DEN PIANEI POLLA MPROSTA STO TRUE BLOOD???EINAI SOVAROS??KAI APO POU KI'WS POU O BILL O ERIC KAI H SOOKIE EXOUN NA ANTIMETWPISOUN XEIROTERA PRAGMATA??TI NA PW...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. agree=Pτο VD ειναι πλ κλτερο απο το True Blood,π ουτε καν μ'αρεσει..τουλαχιστον εγρα4ε κλ σχολια!και το ονομα,στα βιβλια ειναι Σαλβατόρε και στη σειρα Σάλβατορ!οχι Σαλβατόρ!ελεος αυτο 3εφευγει απο το ιταλικο=Ρ btw,χαιρομαι π υπαρχουν και fan αγορια/αντρες..νομιζα πως μονο εμεις τρλενομαστε για το VD!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. UUUUMMM to TVD parolo pou einai seira tou CW exei polu megaliteri apodoxi apo to TRUE BLOOD pou einai seira tou HBo!Lene to TVD exei oti exei k to true blood k se kalitero va9mo alla episis i sistoria tou einai pio grigori kai me perissoteres anatropes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά οι κριτική του είναι λίγο διχασμένη.! Εκεί που γράφει για την ομοιότητα με το Twilight μεγάλο λάθος. Τα βιβλία του TVD γράφτηκαν πολύ νωρίτερα σε σχέση με τα βιβλία του Twilight οπότε δεν ξέρω ποιος αντιγράφει ποιον.. Το True Blood επίσης είναι χάλια σειρά μπροστά στο TVD. Τα εφέ του είναι πολύ χειρότερα (βλέπε τα δόντια που μεγαλώνουν λες και υπάρχει κάποιος διακόπτης!!) και γενικά η πλοκή είναι πιο αργή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ=Ρ
    Ποτε δν μ'αρεσε το True Blood..αλλα ειμαι επισης οπαδος του Twilight.Παρ'ολα αυτα ομως,προτιμω το ΤVD!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to 8ema einai oti parola afta pou leei o tipas! einai damantaki i seira!..! kai oso anafora to true blood ali8eia eimai fantikos tetoion seirwn alla ante3a mexri kai kapoia episoda apo tin 2i..tpt parapanw..safws exoume grigogoroteri ploki kai profanos tis pio mi anamenomenes anatropes!!! WE <3 The Vampire Diaries.. 

    P.S dn mpenw kan ston kopo na sxoliasw to twillight..dn iparxei kamia sigkrisi!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ontos to true blood to exoun katantisei ligo aidia.oso gia to vampire diaries..............teleio!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Apo to prwto epeisodio tou VD den en8ousiasthka kan apla to evlepa apo ka8arh periergeia kai mono h gia thn akriveia m arese o Damon (8eos) kai etsi to travh3a mexri kai th sezon 3! oute pou me noiazei na dw th 4 enw hdh exei arxisei oute trailer den eida! Pantws eimai fanatikh tou twilight kai de shkwnw kouvenda:P! kai oso gia to true blood to latre4a sthn arxh alla mallon kai auto 8a parathsw giati egine poly kourastiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η σειρα φυσικα και ειναι καταπληκτικη βεβαιααν ειναι να συγκρινουμε το twilight με το vampire diaries θα πρεπει να συγκρινουμε και τα βιβλια.. αν και το TVD εχει περισσοτερο σασπενς πιο εντονη πλοκη και σαφως περισσοτερη δραση πρεπει να παραδεχτουμε πως το twilight ειναι πιο καλογραμμενο... βεβαια ας λαβουμε υπ' οψην πως το TVD εχει πρωτογραφτει στις αρχες της δεκαετιας του 1990 η meyer εμπνευστηκε το twilight το 2003.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το VD ειναι η καλυτερη σειρα που εχω δει μπροστα στο true blood ειναι πολλοι καλυτερο και το VD γραφτηκαν πιο νωρις απο το twilight μολον αυτη το αντεγραψαν αλλα και το twilight μου αρεσει ομως το VD ειναι το καλυτερο εργο με βρικολακες αα και κατι αλλο δε μια ιτσοσελιδα που ξερω για κριτικες σειρων,ταινιν το VD εχει 4 βαθμους περισσοτερους απο το twilight

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...