Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

The Vampire Diaries Season 5 - Ανάλυση, περίληψη και ερωτήματα επεισοδίων 1-4


Λοιπόν όπως φαίνεται μέχρι τώρα (το 4ο επεισόδιο) δύο είναι τα κυρίαρχα θέματα της φετινής season. 

Όπως φαίνεται από τα σχόλια στα επεισόδια για άλλους η συνέχεια της σειράς είναι επική και για άλλους είναι κουραστική με το ίδιο μοτίβο των προηγούμενων... και τα spoiler... αντί να μας ξεδιαλύνουν λίγο από το μπέρδεμα, τόσο περισσότερο μας μπερδεύουν.

Ας τα πάρουμε όλα όμως από την αρχή...

Δύο είναι τα κυρίαρχα θέματα αυτή την season.
1. Σωσίες
2. Κολέγιο

TVD όμως είναι αυτό. Μέσα σε αυτά υπάρχουν και πολλές νέες υποκατηγορίες που ανοίγονται αμέτρητες σε κάθε επεισόδιο.

Πάμε λοιπόν...

---ΣΩΣΙΕΣ: 
Η νέα ιστορία που οι δημιουργοί μας πλασάρουν είναι η εξής. Οι σωσίες Stefan και Elena προέρχονται από ένα αληθινά ερωτευμένο ζευγάρι που ζούσε στην Αρχαία Ελλάδα. Ο αρχαίος Έλληνας Silas και η Βουλγάρα σκλάβα της Qetsiayh, Amara.
Μέχρι και αυτό το επεισόδιο δεν φαίνεται οι δημιουργοί να θέλουν να μας εξηγήσουν το πως μέχρι τώρα πιστεύαμε πως η πρώτη σωσίας δημιουργήθηκε για να επέλθει η ισορροπία στην φύση και ο Klaus να μπορεί να σπάσει το ξόρκι που κρατούσε φυλακισμένη την εκ γεννητής φύση του ως λυκάνθρωπος και να γίνει Υβρίδιο... Πιστεύω κάποια στιγμή θα μας το εξηγήσουν...
Μέσα από αυτή την ιστορία όμως γεννήθηκαν νέα ερωτήματα που θα λυθούν λογικά όσο προχωράει η Season.

- Γιατί ο Silas θέλει το αίμα της Katherine (που πλέον είναι η θεραπεία) αφού η Qetsiayh πρώτα έκανε θνητή την Amara και μετά την σκότωσε και άρα δεν είναι στην άλλη πλευρά; Πως την είδε η Bonnie στην άλλη μεριάς Είναι φάντασμα ή ζωντανή η Amara; Μήπως πρώτα έκανε το παραπέτασμα η Qetsiayh πριν σκοτώσει την Amara?
- Γιατί τόσο καιρό η Elena δεν είχε σύνδεση με τον Stefan σαν σωσίες που ήταν;
- Τι πραγματικά θέλει η Qetsiayh; Να σκοτώσει τον Silas ή την θεραπεία όπως ισχυρίστηκε στο τρίτο επεισόδιο ο Silas και αν θέλει την θεραπεία γιατί;
- Στο τέταρτο επεισόδιο είδαμε μια έλξη ξανά Stefan-Elena. Με ποιον θα είναι τελικά η Elena;

---KΟΛΕΓΙΟ
Τι γίνεται στο κολέγιο παιδιά; 
Την πρώτη μέρα πεθαίνει από δάγκωμα βρικόλακα η Megan η οποία φαίνεται να ξέρει για τους βρικόλακες και πίνει Ιεροβότανο ενώ στο κινητό της η Elena και η Caroline βρίσκουν μια φωτογραφία με τον θετό πατέρα της Elena. Μετά βλέπουμε πως ο καθηγητής που καλύβει τον φόνο σαν αυτοκτονία, στο τέταρτο επεισόδιο, όταν ο Jessy πάει με αίμα βρικόλακα στο κολέγιο τον σκοτώνει (ξέροντας ότι έχει αίμα βρικόλακα στον οργανισμό του) και ότι τον σαγήνευαν να μην θυμάται. 

- Τι σχέση έχει ο πατέρας της Elena με την Megan; Ήξερε τελικά για τους βρικόλακες;
- Τι είναι ο καθηγητής κυνηγός βρικολάκων ή ο βρικόλακας που σκότωσε την Megan και δημιουργεί βρικόλακες;
-Γιατί ολόκληρο το κολέγιο καλύβει φόνους από βρικόλακες; Τους προετοίμασε ο πατέρας της Elena;

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΟΓΔΩΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!!! 

Μην ξεχνάτε την επόμενη μέρα από το νέο επεισόδιο μπαίνει θέμα για σχολιασμό και ανάλυση του κάθε επεισοδίου ξεχωριστά!!!!





23 σχόλια:

  1. Egw paidia perimenw na dw an ksafnika tha emfanistikei kai kanenas swsias tou Nteimon...Etsi opws paei to pragma einai poly pithanon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό αποκλείεται... ο Ian σε συνέντευξη πριν 2 βδομάδες είπε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ σωσίας του Damon.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω καταλαβα οτι και ο Σαιλας και η Κετσια θελουν τη θεραπεια (το αιμα της Καθριν δλδ) γιατι και οι δυο θελουν ο Σαιλας να παρει τη θεραπεια και να πεθανει. Απλα ο Σαιλας θελει να ριξει το παραπετασμα πρωτα και μετα να παει στην Αμαρα (που υποτιθεται πως ειναι με τους θνητους) ενω η Κετσια θελει να μην εχει πεσει το παραπετασμα για να αναγκαστει ο Σαιλας να παει στο παραπετασμα μαζι της (ισως γιατι ηταν και μαγος πριν γινει αθανατος οποτε θα πεθανει σαν μαγος ενω η Αμαρα απ οσο ξερουμε ηταν απλα θνητη πριν γινει αθανατη).
    Τωρα αν η Αμαρα ειναι ηδη στο παραπετασμα ε το πολυ πολυ να μεινουν και οι τρεις εκει να κανουν τα δικα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ'οσο ξερω, δεν υπηρχαν Σλαβοι στην Αρχαιοτητα, επομενως δεν υπηρχαν και Βουλγαροι... Μηπως η Αμαρα ηταν Ελληνιδα;; Αν κανω λαθος, ας με διορθωσει καποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΙΣΤΕΥΩ ΗΤΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ,ΠΟΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ!ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΛΑΒΟΙ,ΠΙΟ ΜΕΤΑ,ΤΟΝ 6οΑΙ.!ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ,ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΑΝ!!ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΡΙΝ ΤΟΤΕ ΝΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΟιπον ακουστε μια εκδοχη μπορει η Κετσια να σκοτωσε την Αμαρα και ειπε στο Σαιλα να παρει τη θεραπεια αυτος οως εξαφανηστικε και αυτη το υποψιαζοταν οτι αυτο θα εκανε οποτε αφου ειχε φτιαξει ηδη το παραπετασμα η Κετσια εφοσον ειναι η πιο ισχυρη μαγισσα πορει να ζωντανεψε την Αμαρα ωστε οταν επαιρνε τη θεραπεια ο Σαιλας νομιζοντας οτι η Αμαρα θα ηταν στο παραπετασμα θα σκοτωνοταν και ετσι η Κετσια θα τον ειχε για παντα δικο της και η Αμαρα θα ηταν ζωντανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι αλλα δεν στεκουν οπως αυτο που ειπε ο Σαιλας στην Αμαρα οτι οταν τη βλεπει ειναι σαν να βλεπει αγγελο. Μπορει να κανω και λαθος αλλα στην αρχαια Ελλαδα τα πολυ πρωτα χρονια μΧ οι αγγελοι με τη σημερινη μορφη δεν ηταν ιδιαιτερα διαδεδομενοι εκτος κι αν ηταν πολυταξιδευμενος (εξ αυτου και το traveller) και ηξερε. Επισης το πως το κορακα καταφερε η Κετσια εκεινη την περιοδο (0-100 μΧ) να παρει τον Σαιλα απο την Ελλαδα και να τον φυλακισει σ εκεινο το νησι στην Αμερικη αφου εδω στην Ευρωπη δεν την ειχαν ανακαληψει ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγω καπως ετσι το σκεφτηκα οτι ισως η Κετσια πηρε την Αμαρα και την εβαλε στο παραπετασμα για να δελεασει τον Σαιλα να παει εκει μαζι της σαν ληση απελπισιας. Ειναι τραβηγμενο βεβαια να καταφερε να τα κανει ολα αυτα μονη της αλλα θα μου πεις αυτη το δημιουργησε το παραπετασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι λέει η Maria συμφωνώ + να προσθέσω ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν σκλάβους ποτέ Ελληνες αλλά ''βάρβαρους'' που έτσι έλεγαν τους ξένους οι Αρχαίοι και επίσης τα ονόματα όλων ΔΕΝ είναι ελληνικά... όπως η είπε και η Μαρία η Αμερική ανακαλύφθηκε πολύ αργότερα και εκεί έθαψε υποτίθεται το σώμα του Silas η Qetsiayh... Αυτά είναι σοβαρά σεναριογραφικά λάθοι αλλά οκ... τι να κάνουμε... TVD είναι αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι,εδώ υπάρχει ένα άλμα στην τηλεοπτική μεταφορά.
    Στο βιβλίο όμως λέγεται,ότι η ιστορία της Κάθριν,του Στεφάν και του Ντέιμον,εκτυλίχτηκε στην Αναγεννησιακή Ιταλία και όχι στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παιδια οι originals εφυγαν οριστικα απτην σειραα ??? δλδη δεν εχει Klaroline <3 ? :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οριστικά έφυγαν και δεν θα έχουμε Klaroline αν και είπε η Candice που κάνει την Caroline ότι κάποια στιγμή ο Klaus θα γυρίσει για ένα επεισόδιο στο Mystic Fals και εκεί θα έχουμε λίγο από Klaroline!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Klaroline θα έχουμε.Δεν τελείωσε η ιστορία.
    Αλλά οχι σε αυτόν τον κύκλο,που δεν θα είναι ο καλύτερος για την Caroline.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το νησί ήταν στην Σκωτία αν δεν κάνω λάθος και όχι στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Nova Scotia λεγοταν το νησι και ειναι στον Καναδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μη περιμένετε klaroline τελείωσε ας ετοιμαζόμαστε για Steroline πιο πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ διάβασα αυτά που είπε η ίδια η Plec.Ότι δεν ήταν οριστικό το αντίο,ότι υπάρχει χημεία μεταξύ τους και ότι δεν θα προσποιηθούν ότι δεν έγινε ποτέ.
    Σε αυτό τον κύκλο ένα επεισόδιο θα υπάρξει όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω.Η Caroline θα είναι single και ακόμα αγαπάει τον Tyler.
    Προσωπικά δεν βλέπω καμιά πιθανότητα για Στέφαν-Caroline.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. an prosekses k esu k oi upoloipoi o silas mesa stin spilia itane petrwmenos pou simainei oti h ketsia eixe kanei to idio ksorki pou ekane k h mponi gia na ton stamatisei...mporei as poume h ketsia na ton stamatise m auto ton tropo na ton eixe kleisei se kamia spilia stin ellada k meta apo xronia na ton pire k na ton pige sto nisi...valte ligo tin fantasia na doulepsei tvd einai auto xaxaxaxa :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εεεε.... ΌΧΙ και Steroline μην τρελαθούμε κιόλας...εκτός άν εννοείς την Καλή φιλία τους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κουραστηκα με τους doppelgangers....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...